Fyn – midt i Danmark

For mange danskere er Fyn bare det lille bump de passerer for, at komme til den anden del af Danmark, men Fyn gemmer på mange gode oplevelser.

På Fyn ligger blandt andet Danmarks tredjestørste by Odense. H.C. Andersen var fra Odense, og midt i Odense centrum kan man besøge hans barndomshjem samt H.C. Andersen museet.

Odense byder også på en stor zoologisk have. Odense zoo har årligt knap en halv million besøgende, så det må sige at være et trækplaster for både Odenseanere og turister.

fyn map

Er man til sport er det også Odense man skal være i. Her findes både Odense Boldklub og OIK af storhold, samt en masse mindre sportsgrene og hold.

Er man til shopping kan Odense sagtens være med. Odense gågade består af en række mindre gader i centrum af byen, eller man kan besøge Rosengårdcentret i byens sydøstlige del. Med mere end 150 butikker, et hav af spisesteder, en biograf og meget andet, bør enhver kunne få styret sin shoppe-lyst her.

Fyn byder også på en masse flotte strande. Kerteminde har den populære Nordstrand hvor folk fra hele Fyn valfarter til, når det bliver godt vejr. Her er mulighed for, at gå en tur i vandkanten, tage et spil minigolf, slikke sol eller spise en gammeldags isvaffel.

I Kerteminde finder du også Kunstmuseet Johannes Larsen museet. Byen er i øvrigt utrolig smuk, og en gåtur gennem gaderne vil give et fantastisk indtryk i sig selv.

Man kan selvfølgelig også besøge Svendborg. Svendborg er den næststørste by på Fyn, efter Odense. Det er en gammel, hyggelig by. Ligesom Odense byder Svendborg på en gågade der indbyder til en hyggelig eftermiddag med venner og familie.

Svendborg er et godt udgangspunkt for en ferie på Fyn, da der er forbindelse til mange andre steder herfra. For eksempel kører toget direkte til Odense og fra Svendborg havn går der blandt andet færger til Ærø, Drejø og Skarø.

Ligesom der er let forbindelse til Langeland via Tåsinge.

faaborg

Hvis man ønsker en aktiv ferie, er Fyn det ideelle sted til eksempelvis en cykelferie. Der er mere end 1000 km skiltede cykelruter i det flotte landskab. Og med både herregårde, slotte, strande og museer spredt rundt på det meste af Fyn, skulle der også nok være lidt at tage sig til undervejs.
Kombiner det gerne med et besøg rundt på en af de mange campingpladser der er på Fyn, eller overnat i de shelters der er sat op, til fri afbenyttelse.

Som et mere kulturelt indslag, kan Fyn sagtens være med, med blandt andet Langelands festival og Tinderbox. Endvidere er der i august den yderst populære Blomsterfestival, og når vi nærmer os efteråret trækker Harry Potter festivallen store og små Harry Potter fans til midtbyen.

Kort sagt – Fyn er måske lille af størrelse, men oplevelser mangler der bestemt ikke!

Post Author: [email protected]