De bedste aktiviteter til, at tilbringe mere tid i naturen

Naturen er helt fantastisk. Det er imponerende at tænke på, at naturen er en stor legeplads. Naturen indbyder til både leg, oplevelser og motion.

Naturen kan være dit helt eget træningscenter. Førhen når man talte om, at være aktiv i naturen handlede det ofte om, at spænde løbeskoene og løbe en tur, men sådan er det ikke længere. Det behøver bestemt ikke være kedeligt at være aktiv udendørs, og er du ikke til løb, findes der jo heldigvis et hav af andre aktiviteter.  Tag for eksempel din mountainbike og kør en tur i skoven, eller gå en tur på stranden og nyd den friske havluft. Der er også flere og flere steder der er begyndt, at opsætte udendørs fitness maskiner.

Leder du efter udendørs aktiviteter med børn, er der jo den klassiske hvor man pakker madkurven og drager af sted mod den nærmeste legeplads, men vidste du at de fleste skoler og børnehaver også stiller deres legepladser til rådighed udenfor åbningstid? Skal det være lidt sjovere end legepladsen, kunne man måske overveje at afsætte en hel dag til, at udforske naturen. Saml insekter, blade, nødder og andre ting der kan findes i skoven, og udforsk så bagefter Jeres fund på internettet. Mon ikke børnene vil se det som en spændende måde, at lære nyt på?

eventyrlystne

Er I endnu mere eventyrlystne? Hvad så med, at finde et af de shelters der er bygget rundt om i den danske natur? For de fleste børn vil det, at få lov at sove under åben himmel være nyt og spændende, og give anledning til at være nysgerrig og lære, at begå sig udenfor de rammer vi normalt lever i. Hvis I ikke helt er trygge ved tanken om, at sove i et shelter, er der jo selvfølgelig også muligheden for at sove i telt, hvor man vil opleve lidt den samme stemning som ved overnatning i shelter.

kæmpe

Naturen er også et kæmpe spisekammer. Tag familien med ud og find forskellige nødder, bær og andet i naturen. Der er masser af steder hvor det er muligt at plukke sin egen frugt, bær og urter midt i den frie natur. Det er også muligt at finde flere forskellige slags spisesvampe. Her er det dog vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvilke der er spiselige og hvilke der er giftige – du vil jo helst undgå en frygtelig mavepine eller det, der er værre. Der er også andre, mere utraditionelle ting du kan finde i naturen, og lave om til lækkerier – prøv for eksempel brændenælde eller skvalderkål.

Hvis du har mod på det, kan du jo eventuelt tænde bål, og tilberede dine fund direkte i naturen!

Det er i øvrigt også vigtigt at nævne, at en rolig gåtur gennem gaderne, kan være ren terapi for sjælen. Det er ikke altid, der skal så meget til før, du får det fulde udbytte af naturen, og dens magiske kræfter.

Post Author: [email protected]